پس از محاسبه دموگرافیک و سبک زندگی، یافتهها ارتباط غیرخطی معنیداری را بین اسیدهای آمینه رژیم غذایی و خطر دیابت نوع 2 نشان ندادند. این نشان می دهد که عوامل دیگری وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.
یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف زیاد انواع خاصی از اسیدهای آمینه با بروز بیشتر دیابت نوع 2 مرتبط است.
پس از محاسبه دموگرافیک و سبک زندگی، یافتهها ارتباط غیرخطی معنیداری را بین اسیدهای آمینه رژیم غذایی و خطر دیابت نوع 2 نشان ندادند. این نشان می دهد که عوامل دیگری وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.
غذاهای غنی از آمینو اسیدهای شاخه دار عبارتند از گوشت گاو، مرغ و گوشت خوک.
تقریباً 38 میلیون نفر در ایالات متحده به دیابت مبتلا هستند که 90 تا 95 درصد از آنها دیابت نوع 2 دارند. رژیم غذایی نقش مهمی در ایجاد دیابت نوع 2 ایفا می کند و از آنجایی که اسیدهای آمینه - که در منابع غذایی یافت می شود - با خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط هستند، برخی از محققان به بررسی بیشتر این ارتباط پرداختند.
بر اساس مطالعه جدیدی که در BMC Public Health منتشر شده است، مصرف زیاد اسید آمینه در رژیم غذایی با شیوع بالاتر دیابت نوع 2 مرتبط است.
محققان دادههای دریافت رژیم غذایی مطالعه کوهورت RaNCD را که در گروه مطالعات اپیدمیولوژیک آینده نگر در ایران (PERSIAN) گنجانده شده است، بررسی کردند.
آنها اطلاعات افراد بین 35 تا 65 سال را در مراحل مختلف بررسی کردند و افرادی را که پس از یک دوره پیگیری 6 ساله به دیابت نوع 2 مبتلا شده بودند، برجسته کردند.
آنها اطلاعات را از پرسشنامه بسامد غذای ایرانی جمع آوری کردند و فرکانس مصرف و اندازه وعده 125 غذای مختلف را تجزیه و تحلیل کردند. محققان عوامل دیگری مانند سن، جنس، عادات سیگار کشیدن و فعالیت بدنی را نیز در نظر گرفتند.
نتایج نشان داد که بین خطر دیابت نوع 2 و مصرف بیشتر آمینو اسیدهای خاص ارتباط وجود دارد. اینها شامل اسیدهای آمینه با زنجیره شاخه ای، سولفوریک، قلیایی و ضروری بودند.
ارتباط بین دیابت نوع 2 و اسیدهای آمینه
بسیاری از مطالعات منبع معتبر در مورد ارتباط بین اسیدهای آمینه خاص و بروز مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 گزارش کرده اند.
دکتر Mireille Serlie، استاد طب داخلی (غدد درون ریز) در دانشکده پزشکی ییل، "به طور خاص، اسیدهای آمینه شاخه دار (BCAA) لوسین، ایزولوسین و والین با توجه به نقش آنها در مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 مورد توجه قرار گرفته اند.
او هشدار داد: «با این حال، نتایج اغلب متناقض هستند و روابط علّی در انسان ها ایجاد نشده است.
همچنین، توجه به این نکته مهم است که مقاومت به انسولین ممکن است بر سطوح BCAA تأثیر بگذارد و در نتیجه، به نظر میرسد سطوح BCAA حساسیت به انسولین را تعدیل میکند، و باعث میشود مطالعات ارتباطی برای تفسیر چالشبرانگیزتر شوند.
دکتر سرلی گفت: «عوامل زیادی بر سطوح BCAA در انسان تأثیر میگذارند، از جمله سطح سنتز پروتئین و تجزیه و دریافت کل رژیم غذایی.»
منبع پروتئین (پروتئین حیوانی در مقابل پروتئین گیاهی) یکی دیگر از عوامل تعیین کننده است که همیشه در مطالعات بالینی گزارش نشده است. اینکه آیا خود BCAA یا متابولیتهای آنها بر متابولیسم گلوکز تأثیر میگذارند موضوعی مورد بحث باقی میماند و اینکه چگونه و آیا مقاومت به انسولین باعث افزایش سطح BCAA میشود، هنوز موضوع مطالعه است. بنابراین، توضیح بیولوژیکی ارتباط بین BCAA، مقاومت به انسولین و بروز دیابت نوع 2 در انسان هنوز روشن نشده است.
– دکتر میریل سرلی
علاوه بر این، این مطالعه ارتباط غیرخطی قابل توجهی بین اسیدهای آمینه رژیم غذایی و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 پس از تنظیم جمعیت و سبک زندگی پیدا نکرد. این نشان می دهد که ارتباط بین مصرف آمینو اسید و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تحت تأثیر متغیرهای دیگر قرار دارد.
دکتر ابسالون گوتیرز، دانشیار غدد درون ریز، دیابت و متابولیسم با UTHealth هیوستون، گفت: «در این مطالعه، جمعیت شناسی (همه افراد ایرانی بودند) و محل سکونت (شهری در مقابل روستایی) احتمالاً در این امر نقش داشتند. تحقیق، اشاره کرد. همچنین، این مطالعه بر پرسشنامهای تکیه کرد که از آزمودنیها میخواست آنچه را که خوردهاند به خاطر بیاورند، که جایی برای خطا باقی میگذارد.
چه غذاهایی سرشار از آمینو اسید هستند؟
غذای غنی از آمینو اسیدهای شاخه دار شامل شیر، گوشت قرمز و مرغ است. دکتر سرلی گفت: علاوه بر این، یک مطالعه اپیدمیولوژیک بزرگ توسط منبع معتبر گزارش داده است که گوشت خوک، گوشت گاو و مرغ بیشترین میزان مصرف BCAA را تشکیل می دهند.
اینکه آیا کاهش BCAA سلامت متابولیک را بهبود می بخشد هنوز مشخص نیست. برخی از مطالعات اثرات مفید مداخلات رژیم غذایی، ورزش و کاهش وزن را نشان دادند در حالی که برخی دیگر تغییری در BCAA مشاهده نکردند. با این وجود، کاهش مصرف گوشت و پیروی از یک سبک زندگی سالم به طور کلی برای سلامت کلی مفید است.
همچنین توجه به این نکته مهم است که «اسیدهای آمینه با زنجیره شاخه ای (BCAA) انواعی از اسیدهای آمینه ضروری هستند، به این معنی که بدن شما نمی تواند آنها را تولید کند، بنابراین باید از غذا تهیه شوند. BCAA در بسیاری از غذاها از جمله گوشت گاو، مرغ، تخم مرغ، ماهی، آجیل و غلات وجود دارد. دکتر گوتیرز اظهار داشت: بسیاری از این غذاها دارای سایر اسیدهای آمینه ضروری هستند.