دانشمندان بر این باورند که این آنتیبادیهای جدید میتوانند واکسن آنفولانزا با محافظت گستردهتر برای گونههای مختلف ایجاد کنند.
محققان دانشگاه پیتسبورگ دسته جدیدی از آنتی بادی ها را شناسایی کردند که قادر به مبارزه با انواع مختلف ویروس آنفولانزا هستند.
دانشمندان بر این باورند که این آنتیبادیهای جدید میتوانند واکسن آنفولانزا با محافظت گستردهتر برای گونههای مختلف ایجاد کنند.
در حالی که آنفولانزا ممکن است برای بسیاری از افراد یک نگرانی بزرگ برای سلامتی نداشته باشد، می تواند برای گروه های خاصی باشد.
واکسن سالیانه آنفولانزا برای همه، به ویژه آنهایی که در گروه های پرخطر هستند، توصیه می شود.
از آنجایی که ویروسهای آنفولانزا بسیار متنوع هستند، واکسن فعلی برای گونههای خاص بهتر عمل میکند و در برابر سایرین کمتر مؤثر است.
برای اکثر مردم، ابتلا به آنفولانزا - که بیشتر به عنوان آنفولانزا شناخته می شود - یک مشکل عمده سلامتی نیست. آنها به مدت چهار تا هفت روز احساس بیماری خواهند کرد، سپس علائم فروکش خواهند کرد.
با این حال، جمعیت هایی وجود دارند که آنفولانزا می تواند باعث نگرانی های جدی تری برای سلامتی شود، از جمله افراد مسن بالای 65 سال، افراد باردار، کودکان زیر 5 سال، و افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند بیماری قلبی، دیابت و آسم. "
به همین دلیل است که گروههایی مانند مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) منبع مورد اعتماد در ایالات متحده و مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای اروپا به مردم توصیه میکنند سالانه واکسن آنفولانزا را دریافت کنند، بهویژه آنهایی که در گروههای پرخطر هستند. یک توصیه بهداشتی اخیر CDC هشدار داد که نرخ فعلی واکسیناسیون علیه ویروس های تنفسی در ایالات متحده پایین است.
از آنجایی که ویروسهای آنفولانزا همیشه در حال تغییر هستند، واکسنهای آنفولانزا هر ساله برای محافظت در برابر سویههایی که پیشبینی میشود شایعترین آنها در فصل آنفولانزا هستند، تغییر میکنند.
علاوه بر این، ویروس های آنفولانزا بسیار متنوع هستند. برای مثال، ویروسهای آنفولانزای A، منبع مطمئن، که هر ساله همراه با آنفولانزای B به اپیدمیهای فصلی کمک میکنند، میتوانند قبل از اینکه در نهایت به عنوان سویههای منفرد طبقهبندی شوند، به زیرگروههای مختلفی تقسیم میشوند. واکسن آنفولانزا برای سویههای خاص بهتر عمل میکند و در برابر سایرین کمتر مؤثر است.
اکنون، محققان دانشگاه پیتسبورگ دسته جدیدی از آنتی بادیها را شناسایی کردهاند که قادر به مبارزه با چندین زیرگروه ویروس آنفولانزا هستند.
دانشمندان بر این باورند که این تحقیق جدید - که در 21 دسامبر در مجله PLOS Biology منتشر شد - می تواند به ساخت واکسن آنفولانزا با محافظت گسترده تر از سویه های مختلف کمک کند.
آنتی بادی های آنفولانزا چگونه کار می کنند؟
به گفته دکتر کوین مک کارتی، استادیار میکروبیولوژی و ژنتیک مولکولی در مرکز تحقیقات واکسن در دانشگاه پیتسبورگ و نویسنده ارشد این مطالعه، اگرچه آنتیبادیها قویترین محافظت را در برابر عفونت ویروس آنفولانزا ارائه میکنند، ویروس به طور مداوم برای فرار از آنها تکامل مییابد. .
دکتر مک کارتی به مدیکال نیوز تودی گفت: «چند گونه زیرگروه آنفولانزای همزمان، تطابق بین ویروسهای در گردش و اجزای موجود در واکسنها را دشوار میکند.
آنتی بادی های موجود در مطالعه ما می توانند چندین زیرگروه ویروس آنفولانزا را به طور همزمان مسدود کنند.
اگرچه همه واکسنهای تایید شده آنفلوانزا سیستم ایمنی را آموزش میدهند تا آنتیبادیهایی علیه ویروس آنفولانزا برای رویاروییهای آینده بسازد، اما او توضیح داد که ویروس آنفولانزا برای فرار از این آنتیبادیها تکامل مییابد، به همین دلیل به واکسنهای بهروز نیاز است.
آنتیبادیهایی که ما شناسایی کردیم نشان میدهد که موانع ساخت واکسنهای بهبودیافته که در برابر تغییرات سال به سال مقاومت میکنند ممکن است کمتر از آنچه قبلاً تصور میشد باشد. ما همچنین تاکید می کنیم که فرآیندهای خاص تولید واکسن ممکن است خطاهایی را ایجاد کند که ممکن است سیستم ایمنی را از دستیابی به پاسخ بهینه "منحرف کند".
- دکتر کوین مک کارتی، نویسنده ارشد مطالعه
جایگزین های واکسن آنفولانزای مبتنی بر تخم مرغ
برای این مطالعه، دکتر مک کارتی و تیمش بر روی یافتن یک روش جدید برای خنثی کردن یک تغییر کوچک یافت شده در برخی از زیرگروه های H1 که بر توالی بلوک های سازنده هماگلوتینین تأثیر می گذارد تمرکز کردند. نوعی پروتئین که گیرنده های گلبول های قرمز را برای شروع مرحله اولیه عفونت ویروسی متصل می کند.
به گفته دانشمندان، در حالی که آنتیبادیهای خاصی میتوانند زیرگروههای H1 و H3 fluTrusted Source را متوقف کنند، اما وقتی هماگلوتینین اصلاح میشود، دیگر قادر به توقف آن نیستند.
محققان با استفاده از نمونههای خون، دسته جدیدی از آنتیبادیها را کشف کردند که قادر به از بین بردن گونههای خاص آنفولانزای H3 و گونههای خاص آنفولانزای H1 با یا بدون اصلاح هماگلوتینین هستند.
دکتر مک کارتی گزارش داد: «ما دو یافته مهم داریم.
اول، به نظر میرسد که برخی از انسانها میتوانند پاسخهای آنتیبادی قوی تولید کنند که عفونت توسط چندین زیرگروه آنفلوانزا را مسدود میکند. احتمالاً به یک سری مواجهه مناسب نیاز است، اما موانع دستیابی به این پاسخها کمتر از آنچه پیشبینی میکردیم است. با این اطلاعات می توان واکسن های بهبود یافته را طراحی و در آزمایشگاه آزمایش کرد.
وی افزود: «دوم، برخی از انواع تولید واکسن مانند رشد واکسنها در تخممرغ میتوانند تغییراتی را ایجاد کنند که آنتیبادیها را از اهداف مورد نظرشان هدایت نمیکند، ویروسهایی که بین افراد منتقل میشوند.«
دور شدن از واکسنهای تخممرغی، که جایگزینهایی برای آنها وجود دارد، این مسئله را به حداقل میرساند.
آنتی بادی های جدید آنفولانزا می توانند محافظت بیشتری ارائه دهند
دکتر کاتلر گفت که کشف نوع جدیدی از آنتی بادی برای محافظت در برابر آنفولانزا نویدبخش کاهش بیماری و مرگ ناشی از ویروس های مختلف آنفولانزا است.
او توضیح داد: «در حالی که برخی از بیماریهای ویروسی مانند آبله، فلج اطفال و سرخک با واکسنها ریشهکن شدهاند یا تأثیر آنها بهطور قابل توجهی کاهش یافته است، آنفولانزا همچنان هر ساله هزاران نفررا در این کشور از بین میبرد.»
چیزی که پیشگیری از آنفولانزا را دشوارتر کرده است، جهش سریع ویروس، به ویژه در مکانهای خاصی است که هماگلوتینین و نورآمینیداز تعیین شده است. این سایت ها به ویروس آنفولانزا نام کلاسیک خود را می دهند، مانند H1N1 یا H3N2. احتمالاً، آنتیبادیهایی (که) روی مکانهای بیشتری (که تنوع کمتری دارند) میچسبند، میتوانند به طور گستردهتری در محافظت در برابر آنفولانزا مؤثر باشند. این وعده ای است که توسط این دسته جدید از آنتی بادی ها ارائه شده است.
– دکتر دیوید کاتلر، پزشک خانواده
آیا آنفولانزا را می توان ریشه کن کرد؟
علیرغم پتانسیل مثبت این تحقیق، دکتر کاتلر هشدار داد که این وعده که پیدا کردن این دسته جدید از آنتی بادی های تولید شده توسط واکسن ها منجر به ریشه کنی آنفولانزا می شود، محدودیت های زیادی دارد.
وی افزود: واکسن های آنفولانزا هرگز بیش از 50 درصد در پیشگیری از بیماری های جدی یا بستری شدن در بیمارستان موثر نبوده اند.
اما مطمئناً در تولید و تجویز واکسن آنفولانزا جا برای بهبود وجود دارد. همین امر در مورد سایر عفونتهای تنفسی ویروسی جدی مانند COVID و RSV نیز صادق است.
دکتر کاتلر همچنین گفت محدودیتهایی وجود دارد که افراد باور نمیکنند باید واکسینه شوند و اینکه صرف داشتن آنتیبادی علیه ویروس لزوماً به این معنا نیست که شما از آن ویروس آلوده یا بیمار نخواهید شد.
دکتر کاتلر ادامه داد: بسیاری از اجزای دیگر سیستم ایمنی بدن (که) علاوه بر آنتی بادی ها به ما در دفع عفونت کمک می کنند.
ما تا درک تمام پیچیدگیهای سیستم ایمنی که مشخص میکند چرا برخی افراد با وجود داشتن سابقه واکسن و بیماری مشابه دچار عفونت نمیشوند، فاصله داریم.»
دکتر کاتلر افزود: "اهداف تحقیقات آینده واکسن شامل موثرتر کردن آنها در پیشگیری واقعی از عفونت، انعطاف پذیری بیشتر آنها در برابر جهش در ویروس ها، و پذیرش بیشتر مردم از تجویز واکسن برای جلوگیری از بیماری های جدی، بستری شدن در بیمارستان و مرگ است."