رژیم غذایی غربی مملو از گوشت قرمز و فرآوری شده و سایر محصولات حیوانی است. کارشناسان نگران هستند که این الگوی غذایی منابع طبیعی را تحت فشار قرار دهد، تغییرات آب و هوایی منفی را تحریک کند و به مجموعه ای از بیماری های غیرواگیر کمک کند.
با تجزیه و تحلیل بیش از 30 مطالعه، محققان آلمانی دریافتند که تعویض گوشت با جایگزین های گیاهی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و مرگ و میر ناشی از همه علل را به شدت کاهش دهد.
شواهد نشان می دهد که جایگزینی 50 گرم (1.8 اونس) گوشت فرآوری شده با غذاهای گیاهی به صورت روزانه خطر بیماری های قلبی عروقی را تا 25 درصد کاهش می دهد.
جایگزینی گوشت های فرآوری شده با کاهش 21 درصدی خطر مرگ به هر دلیلی همراه بود.
رژیم غذایی غربی مملو از گوشت قرمز و فرآوری شده و سایر محصولات حیوانی است. کارشناسان نگران هستند که این الگوی غذایی منابع طبیعی را تحت فشار قرار دهد، تغییرات آب و هوایی منفی را تحریک کند و به مجموعه ای از بیماری های غیرواگیر کمک کند.
بارهای زیست محیطی و بهداشتی مرتبط با رژیم غذایی غربی به طور فزاینده ای از مورد ترویج جایگزین های رژیم غذایی مبتنی بر گیاه حمایت می کند.
برخی از مطالعات نشان داده اند که غذاهای گیاهی ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2، بیماری عروق کرونر قلب و مرگ و میر کلی کمک کند.
با این حال، تاکنون، تحقیقات پیامدهای قلبی متابولیک کامل تغییر گوشت برای گیاهان را در یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز در نظر نگرفته است.
برای رفع این کمبود، محققان مؤسساتی در آلمان در مقاله ای همکاری کردند که این موضوع را بررسی می کرد. مقاله مرور سیستماتیک و متاآنالیز آنها در BMC Medicine منتشر شد.
یافته های ما نشان می دهد که تغییر از غذاهای حیوانی (مانند گوشت قرمز و فرآوری شده، تخم مرغ، لبنیات، مرغ، کره) به غذاهای گیاهی (مانند آجیل، حبوبات، غلات کامل، روغن زیتون) به طور مفیدی با متابولیک قلبی مرتبط است.
بررسی اول به بررسی جایگزین های گیاهی برای سلامت متابولیک و قلب میپردازد
آنها شامل مطالعاتی بودند که از تجزیه و تحلیل جایگزینی غذاهای حیوانی با غذاهای گیاهی استفاده کردند. مطالعات مورد مشاوره همچنین پیامدهای سلامتی مانند بیماری قلبی عروقی، بیماری عروق کرونر قلب، دیابت نوع 2 و مرگ و میر ناشی از همه علل را مورد بحث قرار دادند.
علاوه بر این، این مطالعات، مطالعات مشاهدهای آیندهنگر بود که در میان جمعیت عمومی سالم انجام شد.
آنها شامل مطالعاتی بودند که استفاده کردند هر مطالعه با ابزار ریسک سوگیری در مطالعات غیرتصادفی مداخلات (ROBINS-I) مورد ارزیابی ریسک سوگیری قرار گرفت. این تیم قطعیت شواهد را برای هر ارتباط با استفاده از پروتکل درجه بندی توصیه، ارزیابی، توسعه و ارزیابی (GRADE) ارزیابی کرد.
تیم تحقیقاتی جستجوی خود را از 1216 به 32 مطالعه برای گنجاندن نهایی در تجزیه و تحلیل خود کاهش دادند. جستجوی دستی پنج مطالعه دیگر را به همراه داشت که در مجموع 37 متاآنالیز انجام شد.
به گفته نویسندگان، کار آنها «نخستین مرور سیستماتیک و متاآنالیز است که ارتباط بین جایگزینی غذاهای حیوانی با غذاهای گیاهی با طیف وسیعی از پیامدهای قلبی متابولیک، مانند مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی را خلاصه می کند. بروز [بیماری قلبی عروقی، بیماری عروق کرونر قلب، و دیابت نوع 2]؛ مرگ و میر ناشی از دیابت و مرگ و میر ناشی از همه علل.»
تعویض غذای حیوانی با غذاهای گیاهی خطر بیماری قلبی و دیابت را کاهش می دهد.
محققان شواهدی را مشاهده کردند که جایگزینی یک تخم مرغ در روز با آجیل با مرگ و میر کمتر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. جایگزینی کره با روغن زیتون نتایج مشابهی به همراه داشت.
تغییر روزانه 50 گرم (گرم) گوشت فرآوری شده با 28 گرم آجیل با کاهش بروز بیماری عروق کرونر قلب همراه بود. جایگزینی مرغ یا غذاهای دریایی با آجیل یا حبوبات انجام نشد.
شواهدی مبنی بر کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب با جایگزینی گوشت قرمز با آجیل یا حبوبات وجود داشت.
محققان همچنین دریافتند جایگزینی کره با روغن زیتون، گوشت قرمز با آجیل، یا روزانه یک تخم مرغ با آجیل با فراوانی دیابت نوع 2 ارتباط معکوس دارد.
در نهایت، تیم تحقیقاتی هنگام تعویض گوشت قرمز با آجیل یا غلات کامل متوجه شواهد قطعی متوسطی برای کاهش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل شدند. جایگزینی گوشت فرآوری شده با آجیل یا حبوبات، یا گوشت قرمز فرآوری نشده با آجیل نیز این خطر را کاهش می دهد.
جایگزینی لبنیات یا یک تخم مرغ در روز با آجیل یا حبوبات، یا کره با روغن زیتون، با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل مرتبط بود.
این یافتهها با یک بررسی قبلی موافق است که نشان میدهد جایگزینی گوشت قرمز با غذاهای گیاهی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و مرگ و میر ناشی از همه علل را کاهش میدهد.
این کار همچنین از سایر مطالعات مرتبط با مصرف بیشتر گوشت با بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و مرگ و میر ناشی از همه علل پشتیبانی می کند.
غذاهای گیاهی برای سلامت کلی "حیاتی" هستند
پژوهش حاضر اولین متاآنالیز در نوع خود بود. برای جمعآوری اطلاعات رژیم غذایی از پرسشنامههای بسامد غذایی معتبر استفاده شد. میانگین مدت پیگیری در بین گروهها 19 سال بود.
بیشتر مطالعات شامل مردان و زنان بود، با چند مورد استثنای جنسی.