در این بخش پایش داروهای درمانی و مواد مخدرTDM نیز به روش (HPLC ، TLC کروماتوگرافی لایه نازک) و تستهای ایمونوکروماتوگرافی رپیدRDT انجام شده و امکان تشخیص اعتیاد به انواع مواد مخدر و افتراق آنها از داروهای مسکن فراهم می باشد.
بخش الکتروفورز و پایش دارو
بخش الکتروفورز هموگلوبین توسط دستگاه 8 کاناله Sebia: Capillary Electrophoresis و تستهای تاییدی بیوشیمیایی هموگلوبینوپاتی (تست داسی متابیسولفیت، تست مت هموگلوبین اولاین مالوی، تست هموگلوبین ناپایدار و ...) انجام شده و مقادیر گلوبینها و هموگلوبینهای طبیعی و واریانت (حدود 150 واریانت)، بر اساس استاندارد و کامنتهای کمکی آزمایشگاهی گزارش می شوند. تکنیک CE در افتراق باندها و زونهای 15 گانه مربوط به هموگلوبین S ،E ،D ،H ،O ،C ،Bart و واریانتهای A2،CS و M بسیار موفق عمل کرده و مشکل هم باند بودن خیلی از هموگلوبینها را حل نموده است.
این دستگاه در الکتروفورز پروتئین ادرار و سرم (SPE) به باندهای هفت گانه پره آلبومین، آلبومین، آلفا- 1 ، آلفا- 2، بتا- 1، بتا-2 و گاما گلبولین، تعیین باند گامای مونوکلونال و پلیکلونال، تعیین پروتئین بنس جونز، ایمونوتایپینگ و ایمونوفیکساسیون باند گاما (تعیین کلاس و هویت آنتی بادیها) و تشخیص اولیه دیسکرازیهای پلاسماسل (مثل MM ، MGUS ، HCD و ماکروگلبولینمی والدنشتروم) نیز کاربرد داشته و نتایج به همراه گرافهای اختصاصی گزارش میشوند. تعیین نوع زنجیره سبک و سنگین ایمونوگلبولین درگیر در بیماری (ایمونوتایپ)میتواند نقش مهمی در تعیین پروگنوز و تشخیص دیسکرازیهای پلاسماسل و پاراپروتئینمیها داشته باشد.
در این بخش پایش داروهای درمانی و مواد مخدر (TDM) نیز به روش HPLC ، TLC (کروماتوگرافی لایه نازک) و تستهای ایمونوکروماتوگرافی رپید RDT انجام شده و امکان تشخیص اعتیاد به انواع مواد مخدر و افتراق آنها از داروهای مسکن فراهم میشود. دستگاه HPLC قادر به سنجش ویتامینها، داروها و سموم در خون محیطی و مایعات بدن بوده و لذا میتواند در پایش روند درمان یا مقاومت دارویی نیز مفید باشد.